Champagne kampt met schaarste

Champagne kampt met een enorme schaarste. Dat werd vandaag bekend gemaakt bij de lancering van het nieuwe platform Press for Champagne. 

Champagne is in ons land nog nooit zo populair geweest en 2021 wordt, ondanks de corona-crisis, waarschijnlijk het beste champagnejaar ooit. Omdat er wereldwijd veel meer vraag dan aanbod is, zorgt dit voor flinke schaarste, wat in aanloop naar de feestdagen zeker merkbaar wordt. 'Veel champagnes. met name van de kleinere huizen, zijn zeer beperkt verkrijgbaar,' zegt Bob Bron van Moët Hennessy Nederland. Dat komt omdat de vraag enorm is toegenomen en omdat er vanwege de corona-pandemie minder champagneflessen beschikbaar zijn. De productie heeft twee maanden stilgelegen, iets wat moeilijk in te halen is. We verwachten dat er vanaf het voorjaar er weer voldoende champagne verkrijgbaar is.'

Meer luxeproducten

Mensen geven momenteel veel meer geld uit aan luxeproducten, zoals champagne. Vorig jaar steeg de verkoop via retail en online met 21%. De verwachting is dat de cijfers dit jaar nog hoger uitvallen. Ook via de horeca wordt aanzienlijk meer champagne verkocht. Champagne wordt al lang niet meer gezien als de drank voor oud & nieuw en bruiloften. De Nederlander heeft champagne ontdekt als drankje om op verschillende momenten te drinken.

Press for Champagne

Omdat de vraag naar champagne, maar ook de vraag om kennis en informatie over dit onderwerp enorm toeneemt, is vandaag het online platform Press for Champagne gelanceerd. Op de site zijn verhalen te lezen over de rijke geschiedenis van champagne en verschillende huizen en soorten. Ook wordt er bericht over champagne-gerelateerde evenementen, verschijnen er interviews, recepten, tips en weetjes. Eerder dit jaar verscheen al een informatieve podcast over champagne onder de naam Waar komen bubbels vandaan? ​

www.pressforchampagne.com

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Press for Champagne

Press for Champagne is het Nederlandstalige platform voor champagne. Hier vind je alles over de geschiedenis van champagne, inspiratie en leuke champagne-feestjes.

Neem contact op met

HBMEO/Press for Champagne Vijzelstraat 68 1017 HL Amsterdam

+31 het 204053636

champagne@hbmeo.com

www.pressforchampagne.com