Kunstenaar B.D. Graft voorziet de second skin van Ruinart van kleurrijk design

OPBRENGST GAAT NAAR S.O.S. BOS

Voor PAN Amsterdam is champagnehuis Ruinart een samenwerking aangegaan met de Duits-Nederlandse kunstenaar B.D. Graft. Tijdens de kunstbeurs, worden 20 limited edition magnums van Ruinart tentoongesteld. De opbrengsten gaan naar S.O.S. Bos, een initiatief van WWF.

De 100% afbreekbare ‘second skin’ van de champagneflessen is voorzien van unieke designs, nummering en een handtekening van deze bijzondere kunstenaar. De flessen worden tentoongesteld in de Ruinart Lounge, in het midden van de beurs. Tijdens de kunstbeurs worden de flessen geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar S.O.S. BOS, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Ruinart: ‘Natuurverlies en klimaatverandering raken ál het leven op aarde. Om dit te stoppen hebben we meer natuur nodig. Met de opbrengst gaat WWF wereldwijd bos veiligstellen. Dit sluit perfect aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid die Maison Ruinart zich heeft gesteld.’

Creatief lokaal talent

Ruinart heeft sinds het ontstaan van het wijnhuis een onbreekbare band met kunst. ​ Elk jaar nodigt Ruinart een hedendaagse kunstenaar uit om een visie te geven op het wijnhuis en zet het huis zich in om opkomende creatieve talenten lokaal te ondersteunen. Voor Nederland is er dit jaar een samenwerking opgezet met de Duits-Nederlandse kunstenaar B.D. Graft die voor Ruinart de 100 procent recyclebare verpakking second skin van 20 blanc de blancs magnumflessen mocht beschilderen.

B.D. Graft

B.D.Graft (Duitsland, 1988) is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. In de loop der jaren heeft hij een eenvoudige, herkenbare beeldtaal ontwikkeld waarmee hij moeiteloos kan laten zien wat hem bezighoudt, of het nu een intrinsiek verlangen of een geinige gedachte is. De natuur en de menselijke conditie spelen een centrale rol in zijn werk, en het therapeutische effect van kunst maken is iets wat de kunstenaar graag wil doorgeven aan de toeschouwer. Aan de ene kant viert zijn werk het leven, aan de andere kant herinnert het eraan hoe vluchtig en kwetsbaar het is, en bevordert zo een gevoel van gemeenschap en bewust leven. Zijn kunst bevindt zich ergens tussen mooi en lelijk, het oprechte en cynische, het puur decoratieve en het betekenisvolle. Het werk van B.D. Graft zit paradoxaal genoeg tussen elk van deze posities in en spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Over Ruinart

Op 1 september 1729 begon Maison Ruinart de geschiedenis van de champagne te schrijven. Sindsdien is het wijnhuis zijn wijnen blijven perfectioneren. Ruinart heeft een focus op chardonnay en de champagnes kenmerken zich door elegantie, zuiverheid en licht. Maison Ruinart combineert de kracht van eeuwen geschiedenis met een eigentijds engagement. Maison Ruinart drukt zijn voorliefde voor de kunst uit door samen te werken met bekende kunstenaars. Dit doet het al sinds 1896, toen Alphonse Mucha werd uitgenodigd om een kunstwerk te creëren dat in die tijd een immense impact zou hebben. Voor Ruinart is artistieke expressie een manier om zijn erfgoed, zijn geschiedenis, zijn savoir-faire en de uitmuntendheid van zijn wijnen over de hele wereld te delen.

Credits: Azkan Mortezapour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Press for Champagne

Press for Champagne is het Nederlandstalige platform voor champagne. Hier vind je alles over de geschiedenis van champagne, inspiratie en leuke champagne-feestjes.

Contact

HBMEO/Press for Champagne Vijzelstraat 68 1017 HL Amsterdam

+31 het 204053636

champagne@hbmeo.com

www.pressforchampagne.com