Champagne krijgt eigen magazine

2021 meest succesvolle champagnejaar ooit

Champagne is nog nooit zo populair geweest in ons land. Er is vandaag zelfs een Nederlands magazine gelanceerd dat helemaal is gewijd aan dit bruisende onderwerp: Press for Champagne.

Dit jaar lijkt het beste champagnejaar ooit te worden. Nooit eerder werden er in Nederland zoveel flessen verkocht. Champagne kampt met enorme schaarste, terwijl de feestdagen nog moeten beginnen. Omdat er steeds meer belangstelling is voor de Franse bubbelwijn is een online magazine gelanceerd.

Leren en inspireren

In het lifestyle-magazine vind je een evenementenkalender met champagne-gerelateerde feestjes, interviews met kunstenaars, sterren, chefs en andere mensen die zich laten inspireren door de mousserende wijn. Daarnaast vind je recepten en inspirerende verhalen over verschillende champagnehuizen als Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, Dom Pérignon en Krug, het ontstaan en de productie van champagne. Het magazine is bedoeld om te inspireren, maar ook om te leren. Er wordt steeds meer champagne gedronken, maar de kennis over deze drank is, over het algemeen, vrij beperkt. Onderdeel is de informatieve podcast Waar komen bubbels vandaan?.

Champagne met bitterbal

Nog steeds associëren veel mensen champagne met oliebollen, maar het magazine maakt duidelijk dat zoet en champagne géén goede combinatie vormen en dat je beter kunt kiezen voor een bitterbal. Ook vertelt het magazine ons dat je de meeste champagnes niet lang moet bewaren. Champagne heeft al een aantal jaar in de kelder gelegen om te rijpen en als hij wordt verkocht is de smaak optimaal. Als je hem pas na een paar jaar opent, dan is dit eigenlijk zonde. Zeker als je hem op de verkeerde manier bewaart. Het magazine is doorspekt met dit soort handige weetjes en tips, zodat de beginnende en meer geoefende liefhebber meer kan genieten van champagne.

Schaarste

Het magazine komt op een moment dat champagne kampt met schaarste. Dit wordt in aanloop naar de feestdagen zeker merkbaar. Sommige champagnes van met name de kleinere huizen zijn inmiddels beperkt verkrijgbaar. Dat komt omdat de vraag enorm is toegenomen en omdat er vanwege de corona-pandemie minder champagneflessen beschikbaar zijn. De productie heeft maar liefst twee maanden stilgelegen en dit is niet meer in te halen. In de loop van volgend jaar wordt verwacht dat alle champagnes weer beter verkrijgbaar zijn.

Press for Champagne Suite

Om de geboorte van het magazine te vieren, kunnen champagneliefhebbers in de maand september een Press for Champagne Suite boeken in een aantal hotels, waaronder Conservatorium Hotel, Hotel De L'Europe en Okura in Amsterdam. In hun suite kunnen zij met een simpele druk op de knop champagne bestellen. Ook kunnen mensen vanaf eind september ook thuis binnen tien minuten een gekoelde fles champagne met flûtes geserveerd krijgen, in samenwerking met flitsbezorger Flink.

www.pressforchampagne.com

 

Press for Champagne
Press for Champagne
Press for Champagne
Press for Champagne

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Press for Champagne

Press for Champagne is het Nederlandstalige platform voor champagne. Hier vind je alles over de geschiedenis van champagne, inspiratie en leuke champagne-feestjes.

Contact

HBMEO/Press for Champagne Vijzelstraat 68 1017 HL Amsterdam

+31 het 204053636

champagne@hbmeo.com

www.pressforchampagne.com